+316 52 43 09 98 info@yookr.org

Regions 4Food

Data gestuurde groei

Data zijn een belangrijke middel geworden voor de voedingsindustrie die leidt tot innovaties in technologie en de ontwikkeling van nieuwe tools en vaardigheden. Het grote volume en de uiteenlopende aard van gegevens over en actoren in voedselwaardeketens vragen echter om specifieke integratie- en managementprocedures. Op basis van informatie, gegevens en cognitieve technologieën kunnen nieuwe economische kansen worden benut. Daarnaast kan het de innovatie gestuurde groei van bedrijven bevorderen.

Het doel van het Regions4Food project is de relatie tussen digitalisering en de agro- en voedselwaardeketen aanjagen. Hierbij kun je denken aan het digitaliseren van bestaande processen met behulp van onder andere sensoren, robotica, en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence). Maar ook het gebruik en verwaarding van grote hoeveelheden data (Big Data) voor kennisontwikkeling, marktinformatie en management.

Samenwerken aan de toekomst

Om dit te realiseren, hebben maar liefst 7 regio’s besloten om krachten te bundelen en nieuwe uitdagingen samen aan te gaan. Binnen deze regio’s worden ervaringen uitgewisseld en werkplannen ontwikkeld, waarmee synergiën en kansen worden gecreëerd. Daarnaast worden de beste werkwijzen geïdentificeerd die geïmplementeerd zijn in andere sectoren. Partners werken nauw samen met belanghebbende om regionale innovatie-ecosystemen onderling te verbinden. De beste werkwijzen voor elke regio zullen in hun actieplannen worden geïntegreerd om het beheer van de beoogde beleidsmiddelen te verbeteren en projecten uit te voeren die bijdragen tot het bereiken van de doelstelling.

Onze Partners

Contact

Wil jij voorop lopen en inzicht krijgen in jouw processen met behulp van data? Of wil jij de mogelijkheden en voordelen voor jouw veld of kas bespreken? Neem dan gerust contact met ons op of kom eens langs voor een kopje koffie. 

Adres

Sint Jansweg 20
5928 RC Venlo

Contactgegevens

+3188 888 9595

Info@yookr.org

4 + 7 =