Food Screening EMR

Food Screening EMR is een Interreg V Euregio Maas-Rijn gericht op het ondersteunen van regionale agrifood  MKB’ers in hun transitie naar een duurzamer, toekomstbestendiger businessmodel. Het project zal zich richten op drie afzonderlijke domeinen: de integratie van sensortechnologie in de agrarische waardeketens, het bouwen van voedsel- en gezondheidsclaims om de productplaatsing te verbeteren en het onderzoeken van nieuwe teelttechnieken die gezondere voedselgewassen opleveren. Food Screening EMR wordt financieel ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincie Limburg (Nederland), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de deelstaatregering (Landesregierung) van Nordrhein-Westfalen.

Bezoek hier de website van Food Screening EMR

Doelstelling

In dit project zal Yookr samenwerken met 4 universiteiten (Universiteit Maastricht (hoofdpartner van het project), UHasselt, RWTH Aachen en University of Liège) en met IMEC vzw en andere regionale MKB’er ZUMOlab GmbH om een handheld platform te ontwikkelen voor de detectie van voedingsstoffen ter plaatse. Dit zal eindgebruikers waardevolle inzichten bieden over hoe deze sensortechnologie onder andere in de agrarische waardeketen kan worden geïmplementeerd. Het Food Claims Centre Venlo en de Plant Envirogenetics-groep van de UM gaan samenwerken met BASF Vegetable Seeds en Brightlands Campus Greenport om mkb’ers te helpen door hen te leren hoe ze nieuwe teeltmethoden kunnen integreren om gezondere voedselgewassen te creëren en voedsel- en gezondheidsclaims op deze producten te maken om hun productplaatsing in de markt te verbeteren.

Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten in het project relevant zijn voor de euregionale  agrifoodindustrie, bevat het consortium strategische partners uit het veld zoals Brightlands  Campus Greenport Venlo en BASF Vegetable Seeds. Daarnaast kunnen lokale mkb’ers en grotere ondernemingen die ondersteuning zoeken in een van de drie domeinen die door het consortium worden bestreken, zich aansluiten bij de gebruikersgroep en helpen de activiteiten in de verschillende werkpakketten te sturen.

Dashboard

Yookr is al actief in een Interreg project genaamd AgrEUfood. Het softwareplatform dat binnen AgrEUfood door Yookr ontwikkeld wordt, zal de basis vormen voor de dashboard applicatie die binnen Food Safety EMR ontwikkeld dient te worden. Op die manier krijgt het project een kickstart en wordt de continuïteit van beide projecten bevorderd.

Partners

CONTACT

Wil jij voorop lopen en inzicht krijgen in jouw processen met behulp van data? Of wil jij de mogelijkheden en voordelen voor jouw veld of kas bespreken? Neem dan gerust contact op. Wij komen graag vrijblijvend bij jou langs.