Food Screening EMR

Doelstelling

Het project heeft tot doel de duurzaamheid van het voedselproductieproces op een indirecte manier te verbeteren. Door op een snelle en goedkope manier het vitaminegehalte van gewassen te kunnen meten, kunnen voedselproducenten het effect van veranderende teelttechnieken op de voedingswaarde van hun producten continu monitoren. Op deze manier draagt de innovatie bij aan het optimaliseren van productieprocessen die minder water en natuurlijke hulpbronnen nodig hebben en toch leiden tot gewassen met een hoge voedingswaarde. Dit zal de impact van het proces op het milieu verminderen.

Meetbaar signaal

Yookr en twee andere Euregionale MKBs/KMO’s, Nunhems zaden en ZUMOLab GmbR, zullen samenwerken met de universiteiten van Maastricht, Hasselt en Aken om een door de Universiteit Maastricht in 2019 uitgevonden sensingtechnologie over te dragen van het lab naar het veld.

Binnen de Universiteit Maastricht werden recent zogenaamde molecularly imprinted polymers (MIPs) ontwikkeld. Deze MIPs worden geïntegreerd in een biosensor die het binden van een doelwit molecule aan de receptor omzet in een meetbaar signaal. Yookr BV zal zijn ervaring in het ontwikkelen van online software pakketten voor sensortoepassingen binnen de agrofood industrie toepassen om deze technologie te koppelen aan een gebruiksvriendelijke webapplicatie.

 

Dashboard

Yookr is al actief in een Interreg project genaamd AgrEUfood. Het softwareplatform dat binnen AgrEUfood door Yookr ontwikkeld wordt, zal de basis vormen voor de dashboard applicatie die binnen Food Safety EMR ontwikkeld dient te worden. Op die manier krijgt het project een kickstart en wordt de continuïteit van beide projecten bevorderd.

Partners

CONTACT

Wil jij voorop lopen en inzicht krijgen in jouw processen met behulp van data? Of wil jij de mogelijkheden en voordelen voor jouw veld of kas bespreken? Neem dan gerust contact op. Wij komen graag vrijblijvend bij jou langs.