Saber print

SABER PRINT is een grensoverschrijdend samenwerkingsproject dat gericht is op het onderzoeken van de potentiële impact van slimme (bio)sensoren op de procesindustrie van de toekomst.

Digitalisering van productieprocessen

Digitalisering van productieprocessen zal de industrie van de toekomst vormgeven. Constante monitoring van industriële processen door ‘slimme’ machines zal leiden tot een efficiënter en duurzamer productieproces. SABER PRINT is een publiek-private samenwerking tussen de Ruhr-Universität Bochum, de Universiteit Maastricht, Garlock GmBH en Yookr BV. Binnen SABER PRINT zal de potentiële rol van slimme biosensoren bij het vormgeven van de digitale procesindustrie onderzocht worden. Er zullen slimme sensoren worden ontwikkeld met het doel deze te integreren in bestaande industriële processen. Zo kunnen verschillende cruciale chemische parameters gecontroleerd worden. Daarnaast kunnen andere machines in de productielijn geïnformeerd worden om zo het industriële proces aan te passen op basis van veranderingen in de waargenomen parameters.

Realtime monitoren

De centrale innovatie die binnen SABER PRINT zal worden ontwikkeld, is een prototypesensor voor het controleren en volgen van industriële processen. Deze sensor zal in staat zijn om te communiceren met andere apparaten via een IoT-webapplicatie. Het sensorontwerp zal bestaan ​​uit een flexibele sensorsticker die direct kan worden geïntegreerd in bijvoorbeeld pakkingen. Zo kan online monitoring van industriële processen direct mogelijk gemaakt worden.

Synthetische receptoren zullen worden geproduceerd en geïntegreerd in de stickergebaseerde elektroden. Zo wordt de de sensor selectief gemaakt voor gewenste analyten, zoals bijvoorbeeld glucose. De sticker wordt gekoppeld aan een elektrochemisch uitleesplatform, zodat gebruikers de concentratie van analyten in industriële processen in realtime kunnen volgen. Als resultaat kan het productieproces strenger worden gecontroleerd. Dit verlaagt de installatie- en onderhoudskosten en verbetert de algehele productiviteit in de procesindustrie.

Partners

Mogelijk gemaakt door:

CONTACT

Wil jij voorop lopen en inzicht krijgen in jouw processen met behulp van data? Of wil jij de mogelijkheden en voordelen voor jouw veld of kas bespreken? Neem dan gerust contact op. Wij komen graag vrijblijvend bij jou langs.