MEET THE TEAM

We laten je graag kennismaken met de mensen achter Yookr; het team dat graag samen met jou wil innoveren.

Maak kennis met mede-oprichter John van Helden

Ondernemer met hart en ziel

25 jaar is John van Helden al zelfstandig ondernemer. Passie voor de tuinbouw heeft John met de paplepel ingegoten gekregen. De roots liggen thuis bij zijn ouders die een tuinbouwbedrijf hadden. Na zijn studie heeft hij vijf jaar bij Deloitte gewerkt, daarna als ondernemer met het bedrijf Dutch Pet Products. Sinds 2016 is John als co-founder van Yookr terug in de tuinbouw.

Telers in de primaire sector laten genieten van hun bedrijf

Dit is een belangrijke drijfveer voor John. Data vanuit verschillende processen met elkaar te koppelen om zodoende vanuit één dashboard inzichten te genereren en zo beslissingen te kunnen nemen. Een hulpmiddel in de dagelijkse drukte, waardoor de teler een stukje rust terugkrijgt.

Samenwerken voor een eerlijke prijs

De tweede drijfveer is een eerlijke prijs voor de producten. Door verregaande samenwerking met partners en stakeholders is het mogelijk om uit de huidige keten een nieuwe samenwerkingsvorm te bouwen op basis van vertrouwen en respect. De wereld staat aan de vooravond van grote veranderingen zowel op sociaal, economisch als klimatologisch gebied.

John geeft deze veranderingen graag mede vorm. Big Data en een gezonde dosis dwarsdenken gaan hierbij helpen! De toekomst wordt mooi.

Maak kennis met mede-oprichter Marcel Steegh

Denken vanuit de plant

Marcel is geboren in een tuindersgezin en zijn wieg stond letterlijk in de tomatenkas. Daar heeft hij geleerd altijd vanuit de plant te denken. Hoe creëren we omstandigheden, waardoor de plant optimaal kan groeien?

Slimmer, innovatiever en duurzamer

Bij Yookr is Marcel vanuit zijn technische achtergrond op zoek gegaan naar de mogelijkheden om plantgroei te monitoren en verbeteren. Het meten met behulp van sensoren en de informatie die daar uit voortkomt, helpen daar enorm bij. Door samen te werken en kennis te delen, krijgen we meer grip op de teelt. Hierdoor wordt de teelt slimmer, innovatiever en duurzamer.

Maak kennis met medewerker projectadministratie & ondersteuning inkoop/verkoop Helga Leenstra

PuraVida: ik wens jou een puur leven toe.

Dit is de manier waarop bewoners van Costa Rica elkaar begroeten. Wat is er nu mooier dan elkaar een puur leven toe te wensen? Een leven zonder zorgen, een eerlijk leven, een leven vol puurheid.

Het is echter de vraag hoe puur het leven hier op aarde nog is. Helga hecht veel waarde aan onze planeet, haar biodiversiteit, de flora en fauna en aan de mensheid. In plaats van het kaalplukken en uitbuiten van onze aarde, vindt ze dat we samen moeten gaan werken aan herstel. Door te luisteren en kijken naar de bodem, de dieren, de planten, de lucht en het water. Alleen op die manier kunnen we een gezonde(re) aarde aan de volgende generatie doorgeven.

Luisteren naar wat de natuur ons te vertellen heeft.

Ze is blij om bij Yookr haar steentje bij te kunnen dragen aan het luisteren naar wat de natuur ons te vertellen heeft. Yookr luistert naar en registreert met sensoren de omgeving van ons voedsel. Met behulp van data kunnen we ervoor zorgen dat de aarde weer groener wordt, tijd krijgt om te herstellen en weer kan floreren. Terug naar een gezonde leefomgeving voor mens en dier: PuraVida!

Maak kennis met data-analist Robin van Albada

Tijd is niet terug te draaien. Daarom kun je hem maar beter nuttig besteden.

Kijk, dat is nog eens een uitspraak van Robin van Albada! Je weet direct dat hij vooruit wil. Het liefst is deze data analist bezig met het analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Daarnaast is Robin bezig met de techniek van onze sensoren en zorgt hij voor interne structuur en continue kwaliteitsverbeteringen.

Ondernemen en de interesse voor startups zitten hem in het bloed. Met zijn opgedane ervaringen aan de TU Delft en accountancy bureau EY beschikt Robin over een stevig fundament, waarmee hij nu het verschil wil maken met Yookr.

Maak kennis met Engineer bernard Jenisskens

Efficiënt werken en niet te moeilijk denken.

Opgegroeid op het platteland en opgeleid op de Fontys in Venlo en de TU in Eindhoven. Bernard voelt zich wel thuis tussen de boeren, telers en techniek. Hij is de vijfde werknemer die bij Yookr werkzaam is. Met zijn achtergrond in de Mechatronica gaat Bernard zich focussen op de Hardware die Yookr levert en in de toekomst gaat leveren. Zijn vakgebied binnen Yookr varieert van mechaniek tot elektronica tot software. Buiten Yookr houdt Bernard van mensen om zich heen. Hij is erg betrokken binnen het verenigingsleven in Meterik.

Wat Bernard belangrijk vindt, is dat klanten zo efficiënt mogelijk met de producten van Yookr kunnen werken. Alles wat te veel handelingen kost of waar de klant te lang mee bezig is, is verloren kostbare tijd. Ook hoeft een probleem niet altijd een ingewikkelde oplossing te hebben. Maar met Bernard’s nuchtere boerenverstand gaat dit zeker goed komen.

Maak kennis met mechatronicus Joep Derix

Joep Derix is onze nieuwe afstudeerder bij Yookr.

Afstuderen aan de opleiding Mechatronica van de Fontys Hogeschool Venlo dat is waar hij nu mee gestart is. Hij zal zich de komende 5 maanden vol gaan inzetten op het ontwerpen van een digitale omgeving voor tuinders die daarmee in één oogopslag de status van hun productieomgeving kunnen inzien.

Buiten een mechatronic(us) is Joep is een rasechte Horstenaar die in zijn vrije tijd vooral actief in is in het verenigingsleven van RKsv Wittenhorst. Hij is trainer en leider van Jongens JO15-3 en JO19-2. Op zondag is hij een opvallende verschijning bij Wittenhorst6.

De stage-ervaringen die Joep tijdens de opleiding Mechatronica heeft opgedaan liggen bij de grotere bedrijven Inalfa en Actemium. Nu heeft Joep zelf de ogen gericht op een kleiner bedrijf met een relaxte sfeer en een uitdagende opdracht.

De opdracht bij Yookr is tot stand gekomen uit onderzoek bij telers en daaruit is gebleken dat de huidige systemen te weinig houvast bieden voor optimaal inzicht in de kas en in de ontwikkeling van de oogst. Het uiteindelijke doel van de digitale teeltomgeving is de teler veel gedetailleerder inzicht te geven in zijn gehele kas. Naast deze digitale omgeving om beter inzicht te geven zullen er ook extra features gemaakt worden om data uit het verleden direct te kunnen inzien en weersvoorspellingen te betrekken in de optimalisering van de groei van het gewas

Maak kennis met internationale business student Jeanette Maas

Hallo, ik ben Jeanette en ik ben een nieuwe afstudeerder bij Yookr.

Ik ben een internationale business student en ik ben blij met de spannende reis met Yookr.

Waarom heb ik voor Yookr gekozen? Omdat ik graag ben waar innovatie wordt vertaald in praktijk en

Ik ben dol op Business Intelligence. Ik heb het gevoel dat het businessmodel van Yookr een geweldige  toevoeging is om de oogst te verhogen, de behoefte aan hulpbronnen als water te verminderen en wereldwijd klimaatuitdagingen aan te gaan. En wat is er beter dan werken met een doel?!

Ik ben geboren in Berlijn, maar woonde in verschillende steden in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Ik hou van alle soorten kunst, goed eten, wijn en goed gezelschap. En last but not least, ik ben een voormalige Franse cake ontwerper, klassieke zanger, cross fit en blij om ooit een Data-analist te worden.

Ik hoop je snel te zien bij Yookr voor een kopje koffie 😉

CONTACT

Wil jij voorop lopen en inzicht krijgen in jouw processen met behulp van data? Of wil jij de mogelijkheden en voordelen voor jouw veld of kas bespreken? Neem dan gerust contact op. Wij komen graag vrijblijvend bij jou langs.