Demonstratie-ochtend project Triple Thrive Data op 2 november 2023

Auteur

Helga Leenstra

Publicatiedatum

26 oktober 2023

Categorieën

Nieuws

Helga Leenstra

Demonstratie-ochtend project Triple Thrive Data op 2 november 2023

Ben jij nieuwsgierig waarom ons Triple Thrive Data project genomineerd is voor de Greenovation Award 2023? We vertellen er graag over op onze demo-ochtend op donderdag 2 november in Kessel.

Na onze eerste demo-ochtend op 26 september is er veel gebeurd binnen het innoverende project Triple Thrive Data. Niet alleen qua werk en voortgang maar ook in de publiciteit. Dit heeft geleid tot mooie publicaties en veel aandacht in de media. Hoogtepunt hiervan is de nominatie voor de Greenovation Award van Flora Holland. We zijn trots op deze nominatie en het geeft ons extra energie om door te pakken met dit project.

De afgelopen periode is er door de verschillende partners hard gewerkt aan de voortgang in het Triple Thrive Data project. Binnen dit project halen we data op vanuit satelliet, drone en grondsensoren. Deze data vertalen we naar concrete stuurgegevens voor de kweker, verwerkt in een real time  gepersonaliseerd dashboard.

Het resultaat dat we nastreven is dat er gerichter water gegeven wordt en dat er besparingen gerealiseerd worden op het gebied van voeding, bestrijdingsmiddelen en arbeid. Een ander positief effect is dat we meer inzicht krijgen in het groeiproces van de plant en op die manier de kwaliteit van het product verbeteren.

We willen je graag uitnodigen voor de 2e demo-ochtend die plaats gaat vinden op donderdag 2 november bij Maurice Stals in Kessel. Het doel van deze bijeenkomst is delen van resultaten. De nadruk van deze bijeenkomst ligt op het daadwerkelijk toepassen van vertaalde data naar stuurgegevens.  Met andere woorden, wat is de toegevoegde waarde voor de kweker. Daarnaast geven we een demonstratie autonoom vliegen in de kas met een drone.

De demo-ochtend vindt plaats op donderdag 2 november bij Kwekerij Stals BV in Kessel, Rijksweg 42, 5995 NW Kessel.

Het programma ziet er als volgt uit:

08.45 uur     Inloop
09.15 uur    Welkom
09.20 uur    Presentatie vertaling data naar effectief gebruik van stuurgegevens binnen het ontwikkelde dashboard  
10.20 uur    Vragen n.a.v. presentatie
10.30 uur    Pauze
10.45 uur    Demo autonoom binnenvliegen met een drone
11.45 uur    Vragen n.a.v. het autonoom binnenvliegen met de drone
12.00 uur    Broodjes en ruimte voor individuele vragen aan Bioscope, W2R, Paletti Growers en Yookr
13.00 uur    Afsluiting

We nodigen je graag uit om deze interessante bijeenkomst bij te wonen en heten je van harte welkom in Kessel (Rijksweg 42, 5995 NW Kessel.)

Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar info@yookr.org

Promofilm voor Greenovation Award 2023.

Meer Yookr nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van al het nieuws rondom onze werkzaamheden.