Heartbeats – Durf en uitdagingen

Auteur

John van Helden

Publicatiedatum

23 oktober 2020

Categorieën

Nieuws | Persoonlijk

John van Helden

Op Linkedin staat het…. alweer 4 jaar geleden begonnen bij Yookr.

Een sprong in het diepe. Het ligt verscholen in mijn leven. De uitdaging, de drive, het nieuwe, iets wat er nog niet is laten ontstaan. Maar vooral ook nieuwsgierig naar mensen en dingen. 25 jaar geleden alweer begon ik met ondernemen. Met een bedrijf dat visvoer verpakte, maar ook als ‘menneke’ dat geen enkele kennis had van de sector. En toch door mezelf te zijn, heb ik veel bereikt in die periode om uiteindelijk het bedrijf na 21 jaar te mogen en kunnen verkopen. Zonder spijt en vol lof voor degene die het van me overgenomen heeft.

Alle facetten van het ondernemen heb ik meegemaakt: de euforie van een nieuwe klant, een nieuw product, de nieuwe verpakking of machine die nog niet op de markt verkrijgbaar was. Maar ook de keerzijde: grote teleurstellingen waar ik me geen raad mee wist. Ik hield deze dan ook vaak verborgen. En dan was er ook nog de diepe rouw om het verlies van mijn Yolanda.

Het leren kennen van mensen én mezelf

Als ik op LinkedIn kijk, verbaas ik me vaak hoeveel mensen ik gedurende deze periode heb mogen leren kennen. Iets waar ik dankbaar voor ben. Mensen bij wie ik nog steeds durf te vragen om een gunst of gewoonweg kennis. Het is ook iets wat ik mezelf toevertrouw: ik deel, ik help, ik ben creatief.. als je mij weet te raken, dan help ik jou.

Ook heb ik veel over mezelf mogen leren. Bijvoorbeeld trots zijn op mezelf. Dit ben ik ben lang niet altijd geweest, want ik moest verder. De spiegel die liep ik gewoon keihard voorbij. Laat staan dat ik een foto van mezelf liet maken. Want ik moest verder en verder, alsmaar verder. Dit alles vond nog niet zo lang geleden plaats.

Ondernemen is leren

De trots straalt er nu vanaf! Zelfs op wat ik in het verleden heb gedaan. En ja, ook die foto dat gaat heel goed tegenwoordig. En ik weet waarom.

Ondernemen is veel leren over je product of dienst. Maar nog belangrijker is het om te leren hoe jezelf in elkaar zit. Kan ik luisteren? Durf ik vragen te stellen? Durf ik te leren? Durf ik fouten te maken…? Dit maakt het dat ik, ondanks de vele uitdagingen, vertrouwen heb in de toekomst.

Vertrouwen in de toekomst

De laatste maanden zijn voor iedereen een enorme uitdaging. De gevolgen hiervan zullen we nog lang voelen. Wat me persoonlijk raakt, zijn de disproportionele reacties: is dit het nieuwe gewoon? Nee, dat mag het nooit worden. Ik heb me voorgenomen iets voor de wereld te betekenen. Het klimaat, onze bodem waarop voeding voor miljarden mensen groeit, heeft meer dan onze aandacht nodig. De wereld heeft alles te bieden wat we nodig hebben. Voeding, medicijnen, zon en water. Onze boeren en tuinders staan hier heel dichtbij. Laten we daar aandacht voor hebben. Hun verhaal vertellen aan onze kinderen. Ik heb vertrouwen in onze toekomst.

Een sprong in het diepe met Yookr vier jaar geleden.
De creatie van iets nieuws.
Het vertrouwen.
Heartbeats…

John van Helden

Meer Yookr nieuws

Wij houden je graag op de hoogte van al het nieuws rondom onze werkzaamheden.