SenSpores

Projectbegeleiders

Klik op de contactpersoon voor contact via e-mail.

Neem
contact
op

Logo SenSpores

SenSpores

Doel van dit project is het minimaliseren van bederfelijkheid, en daarmee verspilling, van voedsel door het ontwikkelen van nieuwe sensorstrategieën voor snelle detectie van schimmel- en bacteriesporen in vloeibaar voedsel.

De voornaamste doelstelling van het project SenSpores is het door-ontwikkelen van een sensortechnologie die ontwikkeld werd binnen de Universiteit Maastricht en Ruhr-Universteit Bochum. Deze biosensortechnologie is in staat om contaminatie snel en eenvoudig op te sporen. Dit stelt voedselproducenten in staat om routinematig hun producten te pre-screenen en de verspreiding van contaminatie te voorkomen. Dit kan effect hebben op heel de waardeketen omdat contaminatie overal kan optreden zowel bij het oogsten, als tijdens de productie maar ook bij het verpakken en transporteren van deze producten. Bijkomend zal dit de duurzaamheid van het productieproces ten goede komen omdat dergelijke technologie de contaminatie gerichter kan opsporen zodat eventuele structurele bronnen van verontreiniging kunnen aangepast worden.

Het project wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie via Interreg VI Deutschland-Nederland (€1.342.556,46 EU subsidie). Aanvullende financiering wordt verstrekt door MWIKE NRW (€287.690,67), de Provincie Limburg (€115.076,29) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (€172.614,42).

Mogelijk gemaakt door

Partners

Innovatieprojecten

Yookr is betrokken bij verschillende innovatie projecten. Zo dragen wij een steentje bij aan een betere wereld.