Food Screening EMR

Projectbegeleiders

Klik op de contactpersoon voor contact via e-mail.

Neem
contact
op

Interreg FSEMRFood Screening EMR is een Interreg V Euregio Maas-Rijn gericht op het ondersteunen van regionale agrifood MKB’ers in hun transitie naar een duurzamer, toekomstbestendiger businessmodel. Het project zal zich richten op drie afzonderlijke domeinen: de integratie van sensortechnologie in de agrarische waardeketens, het bouwen van voedsel- en gezondheidsclaims om de productplaatsing te verbeteren en het onderzoeken van nieuwe teelttechnieken die gezondere voedselgewassen opleveren.

Het project Food Screening EMR wordt met € 953.040,03 gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de EU via Interreg Euregio Meuse-Rhine. Additioneel € 377.000,00 door co-financiering van provincie Limburg (Nederland), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (Nederland), Regio Wallonië (België) en de deelstaatregering (Landesregierung) van Nordrhein-Westfalen (Duitsland).

Projectwebsite ‘INTERREG Food Screening EMR’

Doelstelling

In dit project zal Yookr samenwerken met 4 universiteiten (Universiteit Maastricht (hoofdpartner van het project), UHasselt, RWTH Aachen en University of Liège) en met IMEC vzw en andere regionale MKB’er ZUMOlab GmbH om een handheld platform te ontwikkelen voor de detectie van voedingsstoffen ter plaatse. Dit zal eindgebruikers waardevolle inzichten bieden over hoe deze sensortechnologie onder andere in de agrarische waardeketen kan worden geïmplementeerd. Het Food Claims Centre Venlo en de Plant Envirogenetics-groep van de UM gaan samenwerken met BASF Vegetable Seeds en Brightlands Campus Greenport om mkb’ers te helpen door hen te leren hoe ze nieuwe teeltmethoden kunnen integreren om gezondere voedselgewassen te creëren en voedsel- en gezondheidsclaims op deze producten te maken om hun productplaatsing in de markt te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat alle activiteiten in het project relevant zijn voor de euregionale  agrifoodindustrie, bevat het consortium strategische partners uit het veld zoals Brightlands  Campus Greenport Venlo en BASF Vegetable Seeds. Daarnaast kunnen lokale mkb’ers en grotere ondernemingen die ondersteuning zoeken in een van de drie domeinen die door het consortium worden bestreken, zich aansluiten bij de gebruikersgroep en helpen de activiteiten in de verschillende werkpakketten te sturen. Het project “Food Screening EMR – New Tools for Sustainabley Producing Healthy Food Crops” is een internationale en multidisciplinaire samenwerking met negen projectpartners uit de Euregio. Leading partner is Maastricht University. Overige partners zijn RWTH Aachen University, Hasselt UniversityLiège UniversitéYookr B.V.Nunhems Netherlands BVImecZumo Lab en Brightlands.

Mogelijk gemaakt door

Partners

Innovatieprojecten

Yookr is betrokken bij verschillende innovatie projecten. Zo dragen wij een steentje bij aan een betere wereld.