SPoHF

Projectbegeleiders

Klik op de contactpersoon voor contact via e-mail.

Neem
contact
op

SPoHF 1

SPoHF

Het uiteindelijke doel van project SPoHF (Sustainable Production of Healthy Food) is het creëren van een digital twin, oftewel een virtuele plantenkopie. Deze kopie kan gebruikt worden om de optimale instelling van alle parameters voor veredeling te bepalen.

Digital Twin

SPoHF richt zicht op de groente- en fruitteelt (kas en volle grond) als voedsel voor de mens. Om de doelgerichtheid van productkwaliteitsaspecten van groente en fruit te verbeteren wordt gekeken naar individuele planten en daarom wordt voor elke plant een digital twin ontwikkeld. De monitoring van deze plant gebeurt dus niet alleen aan de fysieke plant maar ook via een digital twin. Door gebruik te maken van deze digital twin en kunstmatige intelligentie kunne de huidige omstandigheden van de plant – en dus ook de effecten van bepaalde maatregelen (bijvoorbeeld water geven of additioneel belichten) – worden gesimuleerd om de toekomstige effecten te beoordelen. Ten slotte is het ook mogelijk om dergelijke maatregelen automatisch uit e voeren en de effecten ervan te controleren.

Besparingen

Maatregelen waar dit project specifiek naar kijkt, zijn maatregelen om energie te besparen bij het reguleren van het klimaat, belichting, bij ongediertebestrijding en het nauwkeuriger gebruik maken van weerdata. Om de productkwaliteit te monitoren worden productmonsters geanalyseerd voor en na de toepassing van de maatregelen, zowel in het laboratorium als ter plaatse op de locatie van de plant.

Door het gebruik van een digitale twin en kunstmatige intelligentie kan de teelt zich meer concentreren op zijn kerntaken: het duurzaam telen van gezonde agri- & food producten.

Mogelijk gemaakt door

Partners

Innovatieprojecten

Yookr is betrokken bij verschillende innovatie projecten. Zo dragen wij een steentje bij aan een betere wereld.